Care sunt valorile noastre?

Cu alte cuvinte, ce contează cel mai mult pentru noi? Valorile noastre rezonează profund cu noi. Suntem atrași către ele fără efort.

Deci nu sunt doar niște lucruri pe care le considerăm bune. Ele sunt ceea ce sărbătorim și sunt unitățile de măsură pentru succesul nostru. Sunt cele pentru care vrem să fim ținuți minte. Ele sunt lucrurile pentru care ne vom sacrifica și pentru care vom face mai mult decât este necesar.

Valorile de bază Green Man Foundation sunt:

1. Lucrul în echipă  

Marile realizări se fac printr-o MUNCĂ ÎN ECHIPĂ. John C. Maxwell spunea: „Parteneriatele puternice împart efortul și multiplică efectele”, iar din înțelepciunea populară se cunoaște că „În spatele unui om capabil se află întotdeauna alți oameni capabili”.

Munca în echipă nu face parte doar din mediile de afaceri, ci și din colaborarea membrilor din organizația non guvernamentală Green Man Foundation cu alte entități.

Valorile sunt importante în această relație cu ceilalți. Cele trei valori care lucrează ca o echipă și care pot spori talentul unui grup de oameni care lucrează pentru un scop comun în organizația Green Man Foundation sunt:

a) Responsabilitate

Realizarea unui proiect nu depinde doar de unul dintre membrii echipei. Prin urmare, o echipă funcționează mai bine atunci când membrii săi pun această valoare în practică atât din punct de vedere individual, cât și din punct de vedere colectiv. Fiecare persoană, parte a Green Man Foundation este conștientă de faptul că deciziile influențează echipa.

b) Toleranță

Pentru că fiecare persoană este diferită într-o echipă, știm aici la Green Man Foundation că această diversitate îmbogățește experiența cu care se lucrează în organizație. Prin diferitele puncte de vedere, care îți completează propria viziune asupra unui subiect, poți continua să înveți cu acei membri cu care împărtășești un proiect comun. Prin exercitarea toleranței în cadrul unui grup, se creează un cadru plăcut pentru ca fiecare să se arate așa cum este.

c) Punctualitate

Managementul timpului poate interfera negativ cu munca în echipă. Prin urmare, una dintre valorile muncii în echipă ale Green Man Foundation este punctualitatea. Punctualitatea este, de asemenea, strâns legată de comunicare.

„Echipele câștigătoare au jucători care pun lucrurile în mișcare”.

2. Perseverența 

Noi, Green Man Foundation, suntem perseverenți, iar asta a devenit una dintre valorile noastre principale.

Cuvântul perseverență vine din latină perseverantia și înseamnă să rămânem la ceva strict. Dacă o persoană face ceva în ciuda tuturor dificultăților implicate, el este strict cu ceilalți.

Pentru că acordăm importanță faptului de a nu renunța și a continua să încercăm, perseverând am transformat-o într-o valoare a echipei Green Man Foundation.

Perseverența este o valoare care integrează angajamentul, munca grea, răbdarea și rezistența. Toate acestea ne definesc.

Noi la Gren Man Foundation avem încredere în scopul nostru, nu ne grăbim, ci clădim pas cu pas, cărămidă cu cărămidă viziunea pe care ne-am însușit-o.

PERSEVERENȚA NU ARE NICI UN SUBSTITUT! Ea nu poate fi înlocuită de nici o altă calitate! Știm că ORICE EŞEC care apare în calea noastră ADUCE CU SINE SĂMÂNŢA UNUI AVANTAJ ECHIVALENT.

Perseverența este o stare de spirit. De aceea, ea trebuie cultivată. Noi la Green Man Foundation cultivăm cu orice ocazie această calitate.

Dezvoltarea PERSEVERENȚEI definește Green Man Foundation pentru că avem:

– o viziune limpede, un scop clar definit, care este susținut de o dorință arzătoare pentru împlinirea lui;

– un plan clar structurat, exprimat prin acțiune continuă;

– o minte comună care refuză strict orice influență negativă sau contrară din exterior;

– o alianță armonioasă cu mai multe persoane care ne încurajează să ne urmăm planurile și scopurile pe care le-am stabilit.

Credem că SUCCESUL vine ODATĂ CU PERSEVERENȚA.

3. Respectul 

Cuvântul provine din latinescul respectus, care se traduce „atenție”, „considerație” și inițial însemna „priviți din nou”, prin urmare, ceva care merită o a doua privire este ceva demn de respect. Respectul se manifestă prin a arăta considerație față de oameni, față de autorități, față de proprietate și, nu în ultimul rând, față de propria persoană.

Green Man Foundation crede că respectul este o valoare morală pentru că ne ajută să ne înțelegem cu ceilalți și stă la baza altor valori precum toleranța și loialitatea. Arătăm respect apreciind oamenii și tratându-i cu recunoștință.

Respectul este una dintre cele mai importante valori morale ale ființei umane, deoarece este fundamental pentru o interacțiune socială armonioasă. El trebuie să fie reciproc și să se nască dintr-un sentiment de reciprocitate.

Una dintre cele mai importante premise cu privire la respect este că, pentru a fi respectat, este necesar să știm sau să învățăm să respectăm, să îl înțelegem pe celălalt, să îi prețuim interesele și nevoile.

Respectul trebuie învățat și el. Nu înseamnă să fii de acord în toate domeniile cu o altă persoană, ci mai degrabă este vorba de a nu discrimina sau ofensa acea persoană din cauza modului său de viață și a deciziilor sale, atâta timp cât deciziile menționate nu îți provoacă nici un rău, nu te afectează sau nu conduc la lipsă de respect.

La Green Man Foundation credem că respectul înseamnă, de asemenea, să fii tolerant cu cei care nu gândesc la fel ca tine, cu cei care nu împărtășesc aceleași gusturi sau interese, care sunt diferiți sau au decis să se diferențieze.

A dărui cuiva respect înseamnă a-i accepta acelei persoane ideile, sentimentele și nevoile, dar și a i le prețui. Acest lucru se arată și se demonstrează prin atitudine și comportament și este unul din acele lucruri care nu se cumpără cu bani.

Pentru că la Green Man Foundation credem în educație, afirmăm clar că o educație bună are la bază cultivarea acestei calități de aur: respectul. Respectând pe alții, le demonstrăm o lecție de disciplină, le arătăm că avem o educație aleasă.

Am mult mai mult respect pentru oamenii care au o singură idee și o pun în practică, decât pentru cei care au o mie de idei şi nu fac nimic.” – Thomas Edison

4. Binefacerea 

La Green Man Foundation știm că ajutarea altora dezvoltă caracterul. Noi trebuie să ne dezvoltăm un caracter creștin făcând lucrările necesare, slujind și dând ajutorul celor suferinzi sau aflați în nevoie. 

Astfel, Green Man Foundation prin lucrările de binefacere manifestă:

BUNĂTATEA ȘI COMPASIUNEA pentru că lumea ar fi cu siguranță un loc mai bun dacă oamenii ar arăta mai multă bunătate și compasiune. Mai puțină judecată, mai mult respect. E despre a te pune în locul cuiva, înainte să-l judeci. Întreabă-te: Cum ar arăta viața ta, cum ar fi lumea ta, dacă ai pune preț mai mare pe bunătate și compasiune?

 DĂRUITUL pentru că această valoare este legată de bunătate și compasiune. Ca oameni, suntem născuți să dăruim. Nu doar bani sau lucruri, ci să ne dăruim în totalitate altora care au nevoie. Oferim, pentru că asta este natura noastră.

La Green Man Foundation avem credința că dacă avem „norocul” de a avea succes în viață, să nu uităm vreodată să dăm înapoi lumii care ne-a permis să obținem acel succes.

Chiar dacă nu obținem bogăție și faimă, dăm de bunăvoie să-i ajutăm pe alții. Oferirea de lucruri precum timpul, energia și compasiunea arătă că apreciem generozitatea sub toate formele.

„Bogăția nu înseamnă să ne hrănim ego-urile, ci să îi hrănim pe cei flămânzi și să ajutăm oamenii să se ajute singuri.” ~ Andrew Carnegie

Manifestarea responsabilității sociale reprezintă o prioritate pentru Green Man Foundation

Considerăm că integrarea optimă într-o comunitate reprezintă un element esențial, fără de care nici dezvoltarea personală, socială și nici cea profesională nu se poate derula.

Valorizăm comunitățile din care provenim și în care ne derulăm activitatea, în primul rând, prin respectul pe care îl promovăm, față de acestea, la toate nivelurile organizației noastre Green Man Foundation.

Green Man Foundation sprijină dezvoltarea acestor comunități prin implicarea activă în proiecte care conțin acțiuni bazate pe valori pe care și noi le împărtășim.

Considerăm că implicarea activă a Green Man Foundation în dezvoltarea comunității în care ne derulăm activitatea este un privilegiu și încercăm să fim prezenți ori de câte ori avem ocazia, în acest sens.

Totodată încurajăm și membrii Green Man Foundation, dar și partenerii noștri de afaceri să se implice în acțiuni de responsabilitate socială.

5. Profesionalismul 

Ce este profesionalismul la Green Man Foundation și de ce este acesta important?

Pentru că dăruirea, integritatea și responsabilitatea socială sunt elemente de profesionalism care fac ca o persoană să aibă succes în activitatea sa.

La  Green Man Foundation cele mai importante calități ale unui profesionist sunt obligatorii. Calități precum onestitatea, punctualitatea, spiritul de serviciu, capacitatea de a respecta termenele limită și multe altele sunt, de asemenea, esențiale.

Profesionalismul presupune să fii de încredere, să-ți stabilești propriile standarde înalte și să arăți că îți pasă de fiecare aspect al activității pe care ți-ai asumat-o. Este vorba de a fi harnic și organizat și de a fi responsabil pentru gândurile, cuvintele și acțiunile tale.

Este adevărat, că multe situații personale nu necesită ca tu să fii profesionist așa cum ai fi la locul de muncă. Dar să știi cum să acționezi profesional te poate ajuta să fii mai politicos, mai amabil și mai de încredere, iar acestea sunt calități extra.

Green Man Foundation promovează în primul rând profesionalismul și respectarea celor mai înalte norme de etică, acestea fiind valori de bază în dezvoltarea sa.

Scopul nostru este să susținem educația și dezvoltarea colaboratorilor și a partenerilor noștri, dar și a persoanelor aflate în nevoie.

Green Man Foundation lucrează cu resurse umane, pentru resurse umane. Ca atare, credem că fiecare ființă umană este unică prin reunirea irepetabilă a unui ansamblu complex de calități, dorințe, sentimente, trebuințe și experiențe personale.

Pornind de la acest principiu, Green Man Foundation caută să ofere soluții care au în vedere atât aspectele individuale, cât și cele social-economice ale spațiului în care operăm.

În normele obligatorii care se subscriu profesionalismului, se încadrează: dreptatea și echitatea, onestitatea și corectitudinea, responsabilitatea, transparența, valoarea personală, echidistanța, moralitatea.

Green Man Foundation promovează profesionalismul în toate relațiile de natură economică și socială în care suntem implicați în mod activ.

Pentru Green Man Foundation trăsăturile definitorii ale profesionalismului fac referire la:

  • onoare: se bazează pe respectarea cuvântului dat, seriozitate, încredere și punctualitate;
  • limbajul: cuvinte potrivite și atenție la exprimare;
  • etica: comportament adecvat (fără minciună și asumarea muncii altora).
  • atitudine: pozitivism și entuziasm;
  • asumarea responsabilității: atât în cazul unui succes, cât și în cazul unui potențial eșec, fără a căuta scuze;
  • comportament: atent și sobru.