Despre ce este proiectul LookUp?

”Proiectul LookUP este o invitație la redescoperirea valorii cerului ca destinație, făcând din această resursă naturală universală un activ esențial pentru transformarea durabilă, digitală și rezistentă a sectoarelor turistice (tranziție triplă).

Descoperirea și redescoperirea bolții cerești permite stimularea ecosistemelor interconectate, funcționând cu moștenire naturală, culturală și științifică, îmbrățișând valorile ecologiei, protecția biodiversității, reducerea poluării luminoase și consumul responsabil de energie, strict legate de astroturism, observarea păsărilor și observarea luminii boreale.” (lookupthesky.eu)

Proiectul LookUp este finanțat de Uniunea Europeană și are ca scop tripla tranziție (sustenabilitate, reziliență și digitalizare) a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM-uri) din domeniul turismului din trei țări ale UE: Finlanda, Spania și România. Proiectul constă în două etape, prima etapă presupunând o finanțare de 4.500 de euro pentru mentorat în domeniul sustenabilității, furnizat de organizatori. A doua etapă implică finanțarea pentru deplasarea IMM-urilor în cele trei țări pentru a participa la workshop-uri, în vederea dezvoltării în tripla tranziție și pentru a cunoaște exemple de turism sustenabil și de succes din aceste țări.

Acest proiect constă în două ferestre: prima fereastră alcătuită dintr-o finanțare pentru mentorat în cadrul dezvoltării noastre în tripla tranziție, iar fereastra a doua constă în mobilități în țările europene partenere în proiect pentru a vizita și pentru a învăța de la cei mai buni din domeniile lor.

Cum influențează Green Man Foundation?

În urma procesului de selecție efectuat de comisia de analiză din cadrul proiectului, Green Man Foundation a fost ales ca participant atât în fereastra 1, cât și în fereastra 2. Prin urmare, în perioada 12-13 decembrie 2024, Darius Blemovici, reprezentantul Green Man Foundation a participat la mobilitatea din Finlanda, în regiunea Kuusamo. (Articol) Acolo, participând la workshopuri și seminarii, cât și la vizite la diferite destinații din regiune, Green Man Foundation a învățat valoroase practici de la unii dintre cei mai mari furnizori de turism din Finlanda. La finalul mobilității, performanțele Fundației au fost analizate și prin urmare, am fost selectați mai departe pentru a participa la mobilitatea din Spania, în perioada 9-10 aprilie 2024.

În cadrul activității noastre în fereastra numărul 1, împreună cu sprijinul și ghidarea mentorului, Green Man Foundation a participat la cel mai mare Târg de turism din lume, ITB Berlin. Acolo, Fundația și-a prezentat oferta turistică celor mai importante agenții de turism din țară, iar feedback-ul primit a fost unul încurajator.

În cadrul acestui program Green Man Foundation a încheiat un Contract de mentorat pentru punerea în aplicare a contractului cu Cristian Cismaru, fondator al Asociației My Transilvania, căruia îi mulțumim pentru buna colaborare și susținere.

Mulțumiri speciale și recunoștință pentru partenerii noștri din cadrul acestui proiect,  Barrabés.biz, Asociația Județeană de Turism Sibiu, pentru că au făcut și fac parte integrantă din această experiență.

Asociația Județeană de Turism Sibiu asigură managementul și marketingul coordonat al destinației turistice din județul Sibiu prin utilizarea responsabilă a resurselor naturale și culturale ale teritoriului, cu beneficii atât pentru afaceri, cât și pentru rezidenți, dar și pentru oaspeți. Detalii pe: http://www.sibiu-turism.ro/