Accademia Templare

Secțiunea Transilvania

Scurtă prezentare:

Asociația de promovare socială numită ACCADEMIA TEMPLARE-TEMPLAR ACADEMIA a fost

înființată de membrii fondatori la 6 iunie 2011 în Italia cu sediul în Viale Etiopia 12, 00199 Roma. Este o organizație fără scop lucrativ care desfășoară activități de cercetare socială, culturală, etică și spirituală, de formare și de difuzare a culturii de protecție a drepturilor omului, a copiilor, a femeilor și a celor mai slabi din punct de vedere social, a culturii templierilor și de sprijinire a dialogului interreligios.„

Asociația ACCADEMIA TEMPLARE-TEMPLAR ACADEMIA nu s-a născut din nimic, ci este evoluția și transformarea naturală a Accademia Templare, o asociație civilă creată în 2005 de Marele Priorat al Italiei, membru fondator al O.S.M.T.H. (Ordo Supremus Militaris Templi Hierosolymitani), organizație internațională recunoscută de ONU ca ONG de sector. Încă de la înființare, Accademia Templare del Gran Priorato d’Italia-O.S.M.T.H. a efectuat cercetări istorice despre vechiul Ordin al Templului, organizând congrese, conferințe și masterate în istoria templierilor în diferite locații din Italia, în special acolo unde prezența membrilor Marelui Priorat al Italiei-O.S.M.T.H. era mai mare, și desfășurând, de asemenea, activități caritabile în limitele resurselor financiare puse la dispoziție de către membrii înșiși.

Până în prezent, au fost deschise mai multe secțiuni ale ACADEMIEI TEMPLARE respectiv în Italia la : Cirò Marina (KR), Palermo, Chieti, Ancona, Vibo Valentia și Livorno.

În România a fost deschisă Secțiunea Maria Magdalena, la București și  Secțiunea Transilvania la Mediaș. Procedurile pentru deschiderea de noi secții atât în Italia, cât și în străinătate sunt în curs de definire.

Mai multe informații pe : https://accademiatemplare.org/